Cuppo-Cellestä saa itsetehtyjä munkkeja sekä maukasta lounasta

Aiemmin Jaalassa toiminut kahvila Cuppo-Celle on muuttanut Kuusankoskitaloon tänä syksynä.

Kahvilayrittäjä Terhi Lyte kertoo, että hänet on otettu hyvin vastaan Kuusankoskelle. Kahvila-asiakkaita on jo ihan mukavasti. Toivoisin, että myös lounasruokailijat löytävät maittavan lounaamme äärelle herkuttelemaan.

Cuppo-Cellessä pyritään siihen, että tarjottavat ovat mahdollisimman pitkälle itse tehtyjä tai lähellä tuotettuja.
– Nykyään on helppoa tehdä kahvila, kun pakastealtaasta saa valmiita kakkuja ja leivoksia, jotka voi vain laittaa esille. Minulle on tärkeää, että vaikkapa munkki on itse tehty, eikä samanlaista saa mistään muualta. Paras kehu onkin ollut, kun asiakas sanoo syöneensä elämänsä parhaan munkin. Karjalanpiirakat tulevat Keskitalon leipomosta Kimolasta, Lyte summaa.

Lounaalla tarjotaan kotiruokaa, jossa on käytetty paljon kasviksia.
– En halua, että lounas on raskas ja rasvainen, vaan täyttävä ja maukas, Lyte sanoo.
Lounaan ja kahvilapalvelujen lisäksi Cuppo-Cellestä saa myös tilattua väliaikatarjoilut Kuusankoskitalon tapahtumiin.

Aiemmin kiinteistövälittäjänä ja pitopalvelijana työskennellyt Lyte on asunut ja työskennellyt niin Englannissa kuin Helsingissäkin. Hän on tarjoillut illallista niin kuninkaallisille kuin ulkoministeriön työntekijöillekin. Kouvolassa Lyte on rentoutunut puolisonsa kanssa kesämökillä Jaalassa.

Koronavuodet pariskunta vietti pääosin mökillään. He alkoivat kaipaamaan verkkaisempaa ja luonnonläheisempää arkea.
– Korona-aika muutti jollakin tapaa minua. En enää kaivannut Helsingin ruuhkiin. Oli ihanaa vain painua metsään samoilemaan, sienestämään ja marjastamaan, Lyte kertoo.
Hänen mielestään Kouvolassa parasta on kiireetön elämäntapa. Myös liikkuminen paikasta toiseen on vaivatonta.

Ainut asia, mitä Lyte Helsingistä kaipaa on elävän musiikin illat.
– Helsingissä tuli usein käytyä työpäivän jälkeen kuuntelemassa musiikkia ja mentyä ajoissa nukkumaan. Katsotaan, mitä keksin kahvilan terassille ensi kesänä. Ehkä saan tuotua jotakin samanlaista tänne Kuusankoskitalolle. Puitteet ovat ainakin kohdallaan.

Cuppo-Celle

Kuusankoskitalon CuppoCelle on avoinna arkisin klo 11-17 ja lauantaisin klo 11-15 sekä tilaisuuksien ja tapahtumien aikana.
CuppoCellen herkullinen lounasbuffet on tarjolla arkisin klo 11 – 13. Tutustu viikoittain vaihtuvaan lounaslistaan täältä.
Maksutapoina käyvät myös Epassi, sekä Edenred.

Yhteystiedot:
Cuppo-Celle Oy
Puh: 050 4707709
Sähköposti: Cuppocelle@gmail.com